angelicaeriksson

Skolstart? Ni har något att se fram emot

Kom att tänka på att jag skulle börjat skolan imorgon ifall jag inte hade tagit studenten i somras. Känns lite konstigt att detta är första gången jag inte återvänder till skolan, till klasskamraterna, plugget och Lyan (vårat skolcafé där vi nästan spenderade fler timmar än i klassrummen). Dock känns det otroligt skönt, är så himla glad att jag har det där överstökat även om mycket av det som sker under gymnasiet är något utav det roligaste man får uppleva, och kommer ha med sig genom hela livet. Bäst av allt var studenten, kanske den bästa dagen i mitt liv. Så roligt och så jävla underbart. Studenten är något ALLA måste uppleva, det är sådan stor skillnad att själv ta studenten än att stå vid sidan av. För att få känna alla känslor, lyckorus och diverse så måste man uppleva studenten, annars kommer man ångra sig.

Studentfrukosten, lyxig frukost och champagne blandat med bilder, filmer och annat som klassen förberett. Då alla treor på skolan samlas för tal, stipendier och uppträdanden. Att gå ut på trappan och sjunga och skrika och slutligen få vifta med studentmössan i luften. Att träffa vänner och familj som så förväntansfullt står och väntar på en, alla bilder och skratt. Men främst av allt flaket. Att stå i timmar och hoppa, sjunga samt skrika av glädje på ett fullt flak med sina klasskompisar och inte ens lägga märke till att man får ont i fötterna för man har så himla kul. Studentmiddag, studentfester på kvällen och att vid midnatt stå vid Rådhuset med alla andra studenter och fira, sjunga och ha kul (en tradition vi har här i Östersund, där tal hålls och det är uppträdanden på scenen). 

Sedan finns det SÅ mycket annat som studenttiden bjuder på, alla baler, fester, umgängen och känslorna som ständigt finns där.

Ja, låt oss säga att själva studenten är något jag skulle kunna tänka mig att uppleva igen. Utan tvekan.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas